flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Після тривалої перерви відбулося чергове засідання щодо шахрайства з картками «Ощадбанку»

10 вересня 2020, 16:03

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua



 10.09.2020

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

Після тривалої перерви  відбулося чергове  засідання  

щодо шахрайства з картками «Ощадбанку»

 

На черговому засіданні в справі щодо зникнення коштів з карток «Ощадбанку», яке відбулося 09 вересня 2020 року,  було проведено довгоочікуваний допит  свідків.

 

З самого початку судового розгляду захисники наполягали на обов’язковому допиті двох працівників Міжгірського райсуду, оскільки в даному кримінальному провадженні секретар судового засідання є рідною сестрою одного з потерпілих , а помічник – внучкою іншої потерпілої.

 

З’ясування  процесуального статусу, а також  ролі секретаря при розгляді клопотань під час досудового слідства – було ключовим під час допиту.

 

З показів свідків стало відомо, що саме вони виявили зникнення коштів з карткових рахунків своїх близьких, якими користувалися за їх усним дорученням.  Про це вони  одразу заявили в банк і повідомили рідних.

 

Щодо наступних кроків потерпілих таких як: час і спосіб звернення в поліцію, отримання пам’яток, початок досудового розслідування і т.д., їм не було відомо аж  до виклику до поліції в якості свідків. Про будь-які зміни їх  процесуального статусу допитувані також не знали.

 

Як і всі попередні, ці свідки також мали добрі відносини з обвинуваченою С., яка часто надавала їм послуги як хол-менеджер банку. С. погодилась щодо минулих дружніх відносин, однак категорично заперечила, що колись брала банківську картку з пін-кодом брата секретаря судового засідання для здійснення перерахунків за комунальні послуги.  

 

Більше трьох років, які пройшли з моменту вчинення злочинів,  вплинули на те, що очікування захисників від допиту  не  виправдались повністю, оскільки свідки вже не могли пригадати окремі моменти.

           Під час дослідження доказів встановлено, що копія  Пам’ятки про процесуальні права і обов’язки потерпілого, наданій суду захисниками не відповідає її оригіналу в матеріалах справи.  

 

Враховуючи вищенаведене, захисники переконали суд в необхідності повторного допиту слідчого, який не був завершений на одному з попередніх засідань.

 

Нагадаємо, що свою вину в інкримінованих злочинах обвинувачена не визнає.

Обвинувальний акт, який  надійшов до суду 16 липня 2018 року, містить звинувачення щодо  вчинення нею ряду кримінальних правопорушень, наслідком яких стало те, що 11 клієнтів банку втратили більше ніж 46 тисяч гривень зі своїх карток.

 

Наступне судове засідання  призначене на 10:30 год. 13 жовтня  2020 року.

Пресслужба суду