flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський районний суд вперше оштрафував місцевого жителя на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину.

04 вересня 2020, 08:23

Міжгірський районний суд вперше оштрафував

місцевого жителя на 17 тисяч гривень за  порушення правил карантину.

 

27 серпня 2020 року суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Кривка В.П. розглянув матеріали справи про адміністративне правопорушення за ознаками ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто порушення правил карантину. 

Відповідно до обставин справи, 10 червня 2020 року громадянин С. як контактна особа, поміщена на карантин, порушив вимоги сімейного лікаря Міжгірської районної лікарні та покинув місце проживання.

 

При розгляді справи С.  вину в учиненні зазначеного адміністративного правопорушення заперечив повністю і пояснив, що  відлучався з міста проживання та їздив на власному авто по району по особистим справам під час самоізоляції тому, що почував себе добре і вирішив, що повторний контрольний тест  є неточним чи помилковим.

Встановлені обставини, особа винного, який вперше вчинив правопорушення, а також суспільна небезпека, адже на кону – життя і здоров’я багатьох людей, а також те, що  дотримання карантинних правил є одним із заходів убезпечення інфікування людей та поширення інфекції, стали вагомими аргументами при прийнятті рішення.

За результатами всебічного і об’єктивного розгляду даної справи суд дійшов висновку, що громадянин С грубо порушив правила карантину людей, а тому підлягає відповідальності за вчинення ним правопорушення.

Те, що С. не є посадовцем,  правопорушення вчинив вперше, відсутність обтяжуючих та пом’якшуючих відповідальність обставин,  утримання громадянином С.  двох неповнолітніх дітей та  те, що його доходи належним чином не підтверджені, стали підставою для накладення на С.  штрафу в мінімальному розмірі, передбаченому статтею 44-3 КУпАП, що відповідає сумі 17000 (сімнадцять  тисяч) гривень.

 

Постанова не набрала законної сили.

Нагадуємо, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами,-

тягне за собою накладення  штрафу на громадян від 17000 до 34000 гривень на громадян і на посадових осіб – від 34000 до 170000 гривень.

З повним текстом рішення можна ознайомитись в ЄДРСР за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/ зазначивши № справи 302/632/20.

 

 

Прес-служба суду