flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Covid-19 «завадив» прокурору взяти участь у справі щодо шахрайства з картками «Ощадбанку»

05 червня 2020, 11:01

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 05.06.2020

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

Covid-19 «завадив» прокурору взяти участь

 у справі щодо шахрайства з картками «Ощадбанку»

 

Неявка прокурора 03 червня 2020 року стала причиною відкладення  судового засідання у справі щодо шахрайства з картками «Ощадбанку», розгляд якої триває аж з  липня 2018 року.

 В поданому суду клопотанні  прокурор просив про  відкладення судового розгляду через загрозу розповсюдження  Covid-19.

Така причина викликала невдоволення в захисника обвинуваченої, яка в умовах послаблення карантину розцінила цей факт як зловживання та затягування  судового розгляду. Адвокатка просила суд вжити заходів про притягнення до відповідальності прокурора, зважаючи не те, що відкладення  судових розглядів за клопотанням  сторони обвинувачення набуває систематичного характеру. 

Врахувавши доводи захисника, з метою недопущення порушення розумних строків розгляду кримінальної справи та порушення  прав  громадян-учасників, забезпечення належної роботи прокуратури в суді, головуючий звернувся з повідомленням  до керівника Хустської місцевої прокуратури.

«Суд як орган державної влади виконує завдання, передбачені Конституцією України, законом  «Про судоустрій і статус суддів»  щодо здійснення правосуддя. Зокрема, суд зобов’язаний виконувати завдання, передбачені статтею 2 КПК України по розгляду кримінальних проваджень  і робота судових установ у період карантину не припинялась. Організація роботи органів судової влади здійснюється з урахуванням положень постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 (із відповідними змінами і доповненнями), рекомендацій рішень Ради суддів України і Вищої ради правосуддя», - зазначено в тексті повідомлення.

Згідно з вимогами частини першої та другої статті 324 Кримінального процесуального кодексу України, якщо в судове засідання не прибув за повідомленням прокурор або захисник у кримінальному провадженні, де участь захисника є обов’язковою, суд відкладає судовий розгляд, визначає дату, час та місце проведення нового засідання і вживає заходів до прибуття їх до суду. Одночасно, якщо причина неприбуття є неповажною, суд порушує питання про відповідальність прокурора або адвоката, які не прибули, перед органами, що згідно із законом уповноважені притягати їх до дисциплінарної відповідальності.  

Наступне судове засідання призначено на 10:30 27 липня 2020 року.

 

Прес-служба суду