flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергове засідання щодо шахрайства з картками «Ощадбанку» відбулося, хоча і не за анонсованим планом

19 лютого 2020, 16:53

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua



 19.02.2020

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

Чергове  засідання  щодо шахрайства з картками «Ощадбанку» відбулося,

хоча і  не за анонсованим  планом

На черговому судовому засіданні в справі щодо зникнення коштів з карток «Ощадбанку», яке відбулося 19 лютого 2020 року, не було проведено допиту свідків на якому попередньо наполягав прокурор.

На початку процесуальний прокурор заявив суду клопотання про перенесення допиту.  Основним аргументом клопотання стало те, що саме старший прокурор мав намір здійснити дану процесуальну дію, але на даний час він знаходиться в щорічній відпустці, а тому на сьогоднішньому засіданні доцільно продовжити дослідження доказів кримінального провадження.

Зважаючи на те, що сторона захисту на попередньому засіданні повністю заперечувала на допиті цих свідків, суддя задовільнив вказане  клопотання.

В ході дослідження матеріалів кримінального провадження,  між стороною захисту та представником потерпілих, як і передбачено процесом, спостерігалась яскрава боротьба за інтереси своїх підопічних.

Співставлення в часі прийому на роботу обвинуваченої, виготовлення кредитних карток потерпілим, винесення окремих ухвал під час досудового слідства за участі секретаря суду, яка є сестрою одного з ошуканих громадян – основні моменти, на які звертали увагу захисники обвинуваченої.

Оригінальність підписів потерпілих на заявах про надання банківських послуг, термін дії карток та перекази коштів з рахунків, зняття коштів не власниками, а обвинуваченою  – акценти представника потерпілих.     

Враховуючи все вищенаведене а також кількість матеріалів кримінального провадження, які ще доведеться дослідити, напрошується  висновок, що вирішення даної справи потребує від суду неабияких зусиль. 

Через брак часу дане судове засідання завершилось дослідженням тільки третього  з 13 томів матеріалів досудового розслідування.  Наступне призначене на 10:30 год. 19  березня  2020 року.

Прес-служба суду