flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В’язниця неминуча, коли крадіжки - як спосіб життя з юнацтва

26 червня 2019, 15:20

 ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 26.06.2019

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

                                                                                                                                                Контакт: Віталія Когут 0978223254

В’язниця неминуча, коли крадіжки - як спосіб життя з юнацтва

 

  21 червня 2019 року вироком Міжгірського районного суду Закарпатської області за вчинення крадіжок засуджено трьох молодих хлопців.

 Зокрема, до реального позбавлення волі строком  на три роки і дев’ять місяців  засуджено раніше судимого М.,  на  три роки і шість місяців  – раніше судимого Н., а Д.  призначено покарання у виді арешту строком на 45 діб.

Відповідно до обставин справи, Д., Н. і М., будучи ще неповнолітніми, протягом  липня 2015 та червня 2016 року  вчинили серію крадіжок в селищі, спокусившись на  різні будівельні матеріали, що були в новобудові по вулиці Синевирській, а також на господарські  інструменти та приладдя , які знаходились в  гаражному приміщенні  по вулиці Шевченка, на загальну суму 2400 та  35867 гривень відповідно. Покази свідків у сукупності з прямими і непрямими доказами переконали суд  у винуватості хлопців, а не визнання ними вини розцінено як спосіб захисту з  метою уникнення кримінальної відповідальності.     

Обираючи вид і міру покарання, судом враховано тяжкість злочину, відомості про осіб, надані Міжгірською селищною радою та Міжгірським професійним ліцеєм, вчинення злочинів у період непогашеної судимості, висновок органу пробації  щодо великого ризику вчинення злочинів повторно, а також досягнення обвинуваченими віку повноліття на час винесення вироку.  

З повним текстом вироку можна ознайомитись  в ЄДРСР за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Page/2  номер справи 302/210/18.

Наразі, вказаний вирок суду не набрав законної сили, а до цього часу хлопцям заборонено покидати житлове приміщення за місцем проживання з 22 години вечора до 7 години ранку наступної доби в межах обраного раніше  запобіжного заходу (домашнього арешту).

 

Прес-служба суду