flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне зберігання «Канабісу» міжгірця піддано штрафу

19 березня 2019, 17:08

                                   

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 19.03.2019

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

 

За незаконне зберігання «Канабісу» міжгірця піддано штрафу

 

Міжгірський районний суд Закарпатської області 19 березня 2019 року визнав винуватим жителя селища у незаконному зберіганні наркотичних засобів  і піддав штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Відповідно до наданого суду протоколу про адмінправопорушення, громадянин Б.  зберігав в житловому будинку, що знаходиться  смт. Міжгір’я Закарпатської області подріблену речовину зеленого кольору рослинного походження. Згідно висновку експерта дана речовина виявилась небезпечним наркотичним засобом «Канабіс», масою 0,12грам. 

 Вищезазначеними  діями  молодий чоловік порушив ст.44 ч.1 КУпАП (незаконне зберігання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах), про що і зізнався суду. 

Канабіс - цілі або різного ступеня подрібнення будь-які частини рослини роду коноплі або їх суміш (за винятком власне дозрілого насіння) незалежно від того, піддавались вони екстракції, деструкції, гниттю чи враженню пліснявою.

Нагадуємо, що окрім адміністративної відповідальності, за незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту наступає  кримінальна відповідальність, яка карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

 

 

Прес-служба суду