flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справедливість та законність вироку Міжгірського райсуду підтвердив Верховний Суд

23 січня 2019, 11:47

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 22.01.2019

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

Справедливість та законність вироку Міжгірського  райсуду

підтвердив Верховний Суд

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без змін вирок Міжгірського районного суду Закарпатської області від 26 грудня 2016 року (суддя Кривка В.П.) та ухвалу Апеляційного суду Закарпатської області від 26 вересня 2017 року щодо засудженого до покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років 6 місяців за ч.2 ст.121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження, що причинило смерть потерпілого).

Крім того, вироком суду було зараховано засудженому в строк відбуття покарання у виді позбавлення волі строк попереднього ув’язнення у розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, оскільки обвинувачений перебував під вартою на досудовому розслідуванні, відповідно до вимог закону, більш відомого як “Закон Савченко”.

Цим же вироком ухвалено стягнути з засудженого на користь батьків потерпілого  99682 грн. матеріальної шкоди, яка полягала у компенсації витрат на поховання,  придбання і встановлення пам’ятника, оплату ритуальних послуг, а також по 150 тисяч моральної шкоди кожному.

Нагадаємо, що вищезазначеним вироком суду М. визнано винуватим у тому, що він  23 серпня 2015 року біля 05 год. 30 хв. , перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, біля будинку № 7 по вул. Лучкая в смт.Міжгір'ї Закарпатської області, під час бійки, яка виникла між ним і рідним братом  з однієї сторони, а також І. та  М. з іншої сторони, з метою заподіяння тілесних ушкоджень, умисно завдав удар ножем в праву ногу І. в область паху, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани з повним ушкодженням артерії, що призвело до масивної зовнішньої кровотечі та шоку, від яких потерпілий  помер неподалік місця пригоди.

Невдоволені рішенням першої інстанції батьки потерпілого та захисник засудженого оскаржували вирок Міжгірського райсуду спочатку в апеляційній інстанції, а  врешті звернулись з касаційними скаргами до найвищого судового органу країни.

Таким чином, залишивши без задоволення касаційні скарги,  Верховний Суд поставив крапку в розгляді резонансної справи.

Ознайомитись з повним текстом рішення ВС можна в ЄДРСР за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78627248.

Прес-служба суду