flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено ще одного учасника жахливої події, внаслідок якої загинув молодий хлопець

23 жовтня 2018, 15:55

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

23.10.2018

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

Прес-реліз

 

Засуджено ще одного учасника  жахливої події,

внаслідок якої  загинув молодий хлопець

 

Міжгірський райсуд 22 жовтня 2018 року оголосив вирок громадянину Г., обвинуваченому в угоні мотоцикла  в смт. Міжгір’я біля цілодобового магазину «АВС-24», що сталося більше 3 років назад. Відповідно до обставин справи, вказаний злочин  передував кривавій розбірці, внаслідок якої загинув неповнолітній. Безпосередній винуватець трагічної смерті юнака наразі відбуває покарання за гратами як такий, що був засуджений вироком Міжгірського райсуду 26 грудня 2016 року до 8 років і 6 місяців позбавлення волі.

Матеріали кримінального провадження щодо Г., обвинуваченого  в незаконному заволодінні транспортним засобом  за попередньою змовою осіб (ч.2 ст.289), надійшли до суду  4 грудня 2017 року. Тривалий судовий розгляд обумовлений кількістю судових засідань, які відкладалися за клопотаннями учасників або через неявку свідків, а також щодо яких оголошувалася  перерва  в рамках тривалості робочого часу. З метою прийняття об’єктивного і справедливого рішення, судом впродовж 13 судових засідань досліджувались покази свідків, потерпілої та обвинуваченого, речові докази,  

З досліджених доказів встановлено, що  23 серпня 2015 року обвинувачений Г. разом з товаришем, без дозволу власника, заволоділи припаркованим біля магазину мотоциклом і по черзі їздили селищем, аж допоки не закінчилось пальне. Вказана протиправна дія, вочевидь, стала причиною згаданого вище жахливого злочину.

Обвинувачений не визнавав свою вину перед судом, проте факт неправомірного заволодіння  мотоциклом був доведений беззаперечно. За вчинення даного злочину прокурор вимагав застосовувати  покарання у вигляді 5 років позбавлення волі реально, а потерпіла - 7 років позбавлення волі.

За переконанням суду, з врахуванням особи винного, тяжкості злочину, відсутності пом’якшуючих і обтяжуючих обставин, достатнім для виправлення засудженого та попередження нових злочинів є покарання у виді 5 років позбавлення волі з  звільненням від відбування такого, якщо засуджений протягом іспитового терміну в 3 роки не вчинить нового злочину і виконуватиме покладені судом обов’язки: періодично з’являтиметься для реєстрації  та  повідомлятиме уповноважений орган про зміну місця проживання, роботи, навчання; не виїзджатиме за межі України без погодження з уповноваженим органом; виконуватиме заходи, передбачені апробаційною програмою. Рішення суду не набрало законної сили. Ознайомитись з повним текстом вироку буде можливо в ЄДР http://www.reyestr.court.gov.ua/ справа № 302/1014/17.

Жахливо констатувати, але ціною бурхливих нічних походеньок нестриманих молодиків стало життя неповнолітнього хлопця  та поламані  долі інших.

 

Прес-служба суду