flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Ні» – домашньому насильству

11 жовтня 2018, 16:48

Прес-реліз

 

«Ні» – домашньому насильству

 

Уже декілька років поспіль адміністративні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, займають так звані «лідируючі» позиції у статистиці Міжгірського райсуду.

Так і за 9 місяців поточного року судом розглянуто 90 справ про адміністративне правопорушення про вчинення домашнього насильства, що становить аж 32 відсотки від усіх справ про адміністративні правопорушення, розглянутих судом у вказаному періоді.

Статистика свідчить, що за наведені вище дії до відповідальності притягнуто 63 особи, з них: до 50 осіб застосовано стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 10 541 грн.; до 11 – громадські роботи; до 2 – адміністративний арешт.

Відносно решти 28 осіб, яких звинувачували у домашньому насильстві,   то щодо  них справи судом закрито з тих чи інших підстав: 24- за малозначністю, 2- за відсутністю події і складу адмінправопорушення, 2 – за закінченням строків накладення адмінстягнення.

З огляду на кількісні показники судової практики потерпілими від домашнього насильства за 9 місяців цього року стали дружини – 46 випадків, чоловіки – 2 випадки, сини або доньки – 10 випадків, рідні батьки або батьки одного з подружжя – 22 випадки, рідні брати або сестри – 6 випадків, бабусі  - 3 випадки,  чоловіки доньок – 2 випадки.

Прикро констатувати, але, згідно з відомостями у справах, часто сімейні сварки відбуваються у присутності малолітніх дітей. І хто знає, як вони можуть вплинути на ще не сформовану дитячу психіку. Чи не стануть дії батьків прикладом для наслідування…

Тож, чи не варто задуматись над цим та почати поважати один одного, аніж поповнювати сумну судову статистику.

    

 

 

Прес-служба суду