flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Власник коня визнав себе винуватим у його загибелі

18 вересня 2018, 16:54

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 

18.09.2018

 

Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

 

Власник коня визнав себе винуватим у його загибелі

 

18 вересня 2018 року Міжгірським районним судом Закарпатської області затверджено угоду про визнання винуватості  між прокурором та обвинуваченим у жорстокому поводженні з тваринами (ч.1 ст.299 КК України). Власник  беззастережно визнав себе винним в загибелі коня, що стало наслідком жорстокого поводження  з твариною.

Даний факт мав місце 27 липня 2018 року в смт. Міжгір’я, коли під час перевезення важкого вантажу, для підкорення спротиву тварини, власник наніс дерев’яною палицею множинні удари по її ногах і тулубу. Внаслідок нанесених ударів кінь впав на передні ноги та, намагаючись підвестися, покотився з ґрунтової дороги, де настромився на обрізану дерев’яну гілку. Спричинені ушкодження були несумісні з життям і тварину довелось дорізати.

Суддя Кривка В.П. оцінив зміст угоди  про визнання винуватості на відповідність вимогам Кримінального закону  і встановив, що узгоджені сторонами вид і міра покарання є відповідними ступеню тяжкості кримінального правопорушення та характеристиці особи обвинуваченого, а умови угоди не порушують прав , свобод або інтересів інших осіб і затвердив її.

Відповідно до затвердженої угоди, громадянину Ж. призначено покарання у виді обмеження волі на 1 рік і звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням (ст.75 КК України), якщо він протягом іспитового строку терміном в 1 рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

З повним текстом рішення можна ознайомитись в ЄДРСР за номером справи 302/1105/18.

 

Прес-служба суду