flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський райсуд приймав гостей

24 травня 2018, 08:52

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua



  23 травня 2018 року                                                                                                                Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

Прес - реліз

Міжгірський райсуд приймав гостей

 

Міжгірський районний суд Закарпатської області 23 травня 2018 року відкрив свої двері для учнів Новоселицької ЗОШ І-ІІІ.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, перегляду пізнавальних фільмів, екскурсію приміщеннями суду  та бесіду з головою суду Гайдур Антоном Юрійовичом, в ході якої учні отримали відповіді на такі запитання: «Який шлях Ви подолали щоб стати суддею?», «Який розмір заробітної плати судді?», «Чи були спроби підкупу Вас як судді?”, «Коли суддя не може брати участі у розгляді справи ?» та багато інших. Під час бесіди між учнями та головою суду панувала доброзичлива та щира атмосфера.

Після інформативних доповідей та перегляду фільму «Історія права людини», заступник керівника апарату суду Віталія Когут  провела з учасниками екскурсію приміщенням суду за маршрутом «Рух справи в суді».

Ознайомлення з роботою суду  було розпочато з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію  та  рух документів та справ, що надходять до суду. Секретарі суду  наглядно продемонстрували учням роботу комп’ютерної програми діловодства суду  «Д-3» щодо автоматизованого розподілу справи.  Учням стало зрозуміло, що вибір судді для розгляду тієї чи іншої справи зовсім не залежить від бажання осіб (позивачів, відповідачів правопорушників, адвокатів, прокурорів, працівників суду, тощо) і здійснюється  виключно в автоматизований спосіб (без участі посадових осіб) який базується на використанні  математичних правил випадковості та ймовірності.

Допитливі очі учнів свідчили про значну зацікавленість роботою суду.

Припускаємо, що в ході проведеної зустрічі вдалось задовільнити  це прагнення.

 

Прес-служба суду