flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Своєчасне і якісне надання судових послуг – не тільки вимога сьогодення, але і бажання суддівської спільноти

16 травня 2018, 15:33

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 

16.05.2018

 

Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-реліз

Своєчасне і якісне надання судових послуг – не тільки вимога сьогодення, але і бажання суддівської спільноти

 

З метою належного  і своєчасного надання судових послуг, додержання вимог кримінального процесуального кодексу України, виконання функцій контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні зборами суддів Міжгірського райсуду  уповноважено ще 1 суддю бути слідчим суддею, ще 2 – розглядати кримінальні провадження щодо неповнолітніх. Наразі в усіх 3 суддів визначено однакову спеціалізацію щодо розгляду будь-яких кримінальних справ,  підсудних Міжгірському районному суду Закарпатської області .

 Окрім цього, судді затвердили графік чергувань слідчих суддів у вихідні, святкові та неробочі дні для невідкладного розгляду клопотань щодо проведення судово-медичних експертиз трупів. Це рішення має важливе значення для сімей померлих, які повинні окрім важких втрат, затратити час та понести певні незручності  з отриманням висновку експерта,  необхідного для видачі  тіла і проведення поховання, що відповідно до релігійних традицій відбувається після відспівування тіла, зазвичай, на 3 день після смерті.

Нагадаємо, що останні зміни в КПК потягли за собою ряд негативних наслідків для пересічних громадян, оскільки встановили вимогу щодо залучення експерта, для встановлення причини смерті, тільки  на підставі ухвали слідчого судді. Зауважуємо, що необхідність обов’язкового проведення судово-медичної експертизи, відповідно до ПОРЯДКУ взаємодії між органами та підрозділами Національної поліції, закладами охорони здоров’я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини,  проводиться тільки у випадках:

-  наявності ознак насильницької смерті або підозри на таку смерть;

- раптової смерті або  смерті при нез’ясованих обставинах; 

- смерті поза місцем  проживання; 

- смерті  невстановлених осіб .

 

Прес-служба суду