flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБМЕЖЕННЯ ДОСТУПУ ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ – ШЛЯХ ДО СУДУ

30 жовтня 2017, 14:20

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 

30.10.2017

Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

 

ОБМЕЖЕННЯ ДОСТУПУ ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ – ШЛЯХ ДО СУДУ

 

В п’ятницю 27 жовтня 2017 року до Міжгірського районного суду Закарпатської області надійшов адміністративний позов голови правління ГО «Народний контроль Закарпаття» Щубера В.Д. про визнання протиправними діянь Міжгірської районної ради Закарпатської області, зобов’язання вчинити певні дії.

Позивач обґрунтував свою позицію тим, що Міжгірська районна рада відмовила йому в наданні публічної інформації на запит, так як у наданій відповіді інформація по окремим питаннях була відсутня взагалі, а щодо інших – зазначено, що інформація знаходиться у вільному доступі на сайті районної ради та Єдиному державному реєстрі декларацій.

При цьому позивач посилається на п.2 ст.22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», де зазначено, що відповідь розпорядника про те, що інформація може бути отримана із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Зі змісту позову вбачається, що голова правління ГО «Народний контроль Закарпаття» змушений звернутися до суду, оскільки всі інші способи захисту права на інформацію не дали результату. А тому  просить суд  визнати протиправними дії Міжгірської районної ради, що виявилися у відмові в задоволенні запитуваної інформації, та зобов’язати Міжгірську районну раду надати  запитувану інформацію.

Відповідно до наданих суду матеріалів, позивач не зміг отримати копії документів про утворення Міжгірської районної ради, інформаційну довідку про результати діяльності Міжгірської районної ради за 2016 рік та перше півріччя 2017 року, відомості, які зазначені у декларації про майно, витрати і зобов’язання фінансового характеру голови Міжгірської районної ради п.Щур В.М. за 2016 рік, інформацію про штатний розпис Міжгірської районної ради та копію розпорядження Міжгірської районної ради про здійснення особистого прийому громадян.

 

Прес-служба суду