flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський районний суд Закарпатської області відкрив свої двері для учнів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

10 жовтня 2017, 16:26

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

  10 жовтня 2017 року                                                                           Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

Пост- реліз

Міжгірський районний суд Закарпатської області

відкрив свої двері для учнів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

 

Міжгірський районний суд Закарпатської області 9 жовтня 2017 року відкрив свої двері для учнів 10 класів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Анонсована раніше зустріч була приурочена святкуванню Дня юриста.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, перегляду пізнавальних фільмів, екскурсію приміщеннями суду  та бесіду з суддею-спікером Кривкою Володимиром Павловичем, в ході якої учні могли ставити свої запитання.

Після інформативних доповідей та перегляду фільму «Історія права людини», заступник керівника апарату суду Віталія Когут  провела з учасниками екскурсію приміщенням суду за маршрутом «Рух справи в суді».

Ознайомлення з роботою суду  було розпочато з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію  та  рух документів та справ, що надходять до суду. Заступник керівника апарату суду Когут В.І. наглядно продемонструвала учням роботу комп’ютерної програми діловодства суду  «Д-3» щодо автоматизованого розподілу справи.

Учні також побували в кабінеті судді, якому попередньо було розподілено справу.  Під час візиту суддя Кривка Володимир Павлович повідомив, що робочим місцем для судді є не тільки зал судових засідань, де проходять слухання, а й кабінет, де суддя опрацьовує матеріали справи, нормативно-правові акти та готується до розгляду.

По завершенню  зустрічі суддя-спікер Кривка Володимир Павлович побажав учням успіхів в навчанні, а також  наголосив, що якщо в ході проведеної зустрічі у них виникло бажання працювати в суді -  в майбутньому обирати професію юриста.

Важливо, що  в результаті проведеного заходу, поставленої мети було досягнуто.

 

Прес-служба суду