flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадіжки та хуліганські вчинки все ж таки привели до в’язниці на початку життєвого шляху

26 травня 2017, 16:50

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua____________

 

                                                                                                    Контакт: Віталія Когут 0978223254

Крадіжки та хуліганські вчинки

 все ж таки привели до в’язниці на початку життєвого шляху

  24 квітня 2017 року вироком Міжгірського районного суду Закарпатської області за вчинення крадіжок та хуліганських вчинків засуджено трьох неповнолітніх.

 Зокрема, до реального позбавлення волі строком  на три роки сім  місяців і 15 днів  засуджено неповнолітнього М.,  на  три роки один місяць  і 15 днів – неповнолітнього Н., а неповнолітньому Д.  призначено покарання у виді позбавлення волі на шість місяців, при цьому звільнено від реального відбування призначеного покарання з випробуванням,  якщо він протягом іспитового строку, двох років, не вчинить нового кримінального правопорушення і своєю поведінкою доведе виправлення.

Обставини справи, встановлені в результаті судового розгляду, полягали в наступному.  30.10.2016 року, біля 03 год. 00 хв. , за попередньою змовою,  раніше судимі неповнолітні М., Н., в період іспитового строку, та неповнолітній Д., з метою заволодіння чужим майном, шляхом крадіжки, групою осіб, умисно, таємно, повторно, розбивши за допомогою каменя вікно на автомобілі "Рено - Кліо", який був припаркований по вул. Возз'єднання в смт.Міжгір'ї, з багажного відділення викрали бензопилу марки "Штіль-362", набір головок з трищотками, чим заподіяли матеріальну шкоду на загальну суму 3269,25 грн.

Також неповнолітній Н., в період іспитового строку, 05.01.2017 року, біля 21 год.30 хв., біля входу в кафе "Каштан", безпричинно, в присутності сторонніх осіб, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, в громадському місці пристав до іншого громадянина, де виражаючи особливу зухвалість, умисно, почав штовхати його руками  і бити кулаками. В результаті нанесених ударів потерпілий отримав  легкі тілесні ушкодження , що не спричинили короткочасний розлад здоров'я.  

           Інший товариш, неповнолітній  М., в період іспитового строку, 10.01.2017 р., біля 19 год. 00 хв., перебуваючи в приміщенні кафе "Зорепад", в смт.Міжгір'ї, по вул.Синевирська,3 "а", Закарпатської області, умисно, безпричинно, в присутності сторонніх осіб, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, в громадському місці, в приміщенні кафе пристав до потерпілого С. і затіяв бійку, в результаті якої потерпілий отримав тілесні, що спричинили короткочасний розлад здоров'я. Також, своїми умисними діями обвинувачений грубо порушив громадський порядок, що виразилося у спричиненні тілесних ушкоджень, перериванні відпочинку та припинення роботи кафе "Зорепад".

Обвинувачені неповнолітні встановлені обставини про вчинення крадіжки визнали повністю і розкаялись у вчиненні даного кримінального правопорушення, а щодо бійок -тільки частково.

Оцінивши встановлені обставини, покази обвинувачених, досліджені докази і відомості щодо   осіб обвинувачених,  суд дійшов висновку , що всі троє неповнолітніх є винуватими у вчиненні крадіжок за попередньою змовою групою осіб, а також М. і Н. є винуватими за вчинення хуліганських дій з особливою зухвалістю. Обираючи вид і розмір покарання, суд врахував повне визнання вини, розкаяння у вчиненому, відшкодування заподіяної шкоди, характеристику з місця навчання та проживання, вчинення злочину М. в стані алкогольного сп’яніння, а також вчинення злочинів М. і Н. в період іспитового терміну.

З повним текстом вироку можна ознайомитись  в ЄДРСР за посиланням  http://reyestr.court.gov.ua/Review/66157927.

Наразі, на вказаний вирок суду подано апеляційні скарги: стороною захисту засуджених до реальної міри покарання у виді  позбавлення волі  за суворістю вироку так  і  зі сторони обвинувачення (прокурором) – за м’якістю призначеного покарання  засудженим М. і Н.

Прес-служба суду