flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У маленьких містечках досвіду взаємодії зі ЗМІ менше

23 травня 2017, 14:54

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 

                                                                                                    Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

У маленьких містечках досвіду взаємодії зі ЗМІ  менше

 

Таку позицію з приводу ситуації, що склалася в сфері взаємодії між судами і ЗМІ  в маленьких містечках, висловив Кривка Володимир Павлович – суддя-спікер Міжгірського райсуду під час участі в першому загальнонаціональному форумі "Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього",  який проходив 22 травня в Києві.

Після опитування прес-секретарів судів Закарпастької області суддя-спікер дійшов висновку, що чим більше місто – тим більше контактів між судами і ЗМІ. Це викликано як кількістю резонансних справ, що розглядаються, так і активністю регіональних ЗМІ. За таких умов, «м’яч на полі налагодження комунікацій» поки-що в руках судів, які повинні поширювати інформацію щодо своєї діяльності шляхом опублікування її на офіційних web-сайтах,  сторінках у Facebook.

Також Володимир Павлович відмітив, як позитивний досвід, налагодження комунікацій через здійснення он-лайн трансляцій судових засідань, де першопрохідцем серед судів області став Мукачівський міськрайонний суд.

 

На форумі прозвучало ще багато думок з приводу комунікації між судами та ЗМІ висловлених очільниками органів судової влади, суддями-спікерами різних регіонів та журналістами відових видань. Спільно учасники спробували обговорити нагальні проблеми взаємодії судів та ЗМІ,  правила співпраці, які повинні ґрунтуватись на взаємній підтримці незалежності судової влади та праві на свободу вираження.

 

На завершення заходу було створено постійно діючий Комітет взаємодії судів та ЗМІ для оперативного реагування на виклики комунікації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Судді та прес-секретарі судів Закарпаття брали участь в форумі у режимі відеоконференції, організованої на базі Закарпатського окружного адміністративного суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес - служба суду