flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості пройшов і в Закарпатському містечку

22 листопада 2018, 16:59

 

Урок справедливості пройшов і в Закарпатському містечку

22 листопада 2018 року Міжгірський районний суд Закарпатської області  та учні 4 класу Міжгірської ЗОШ №1 разом із своїм класоводом Пойда Мирославою Іванівною долучилися до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», ініційованої  Асоціацією розвитку суддівського самоврядування  за підтримки Ради суддів України.

Під час уроку відбувся  показ мультфільму «Кінь проти Хом’яка», знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID  «Нове правосуддя».

 

 Встановлювати справедливість і вирішувати спір між казковими героями учням    допомагав  суддя-спікер Кривка Володимир Павлович.

Маленькі «справедливці» захоплювали і часом дивували досвідченого суддю  своїми думками щодо вирішення спору.

Вражаючим було те, що деякі  з учнів приймали рішення, що повністю відповідали вимогам Закону. 

Наприкінці зустрічі суддя урочисто прийняв учнів до лав Клубу «Справедливці» і вручив їм наліпки з зображеннями героїв переглянутого мультфільму.

Підсумовуючи, можна з впевненістю сказати, що  в ході уроку учні зрозуміли таке:  суди потрібні для вирішення  спорів між людьми  і їх місія є дуже важливою в суспільстві.  Адже, на прикладі розгляду суперечки між конем і хом’яком побачили, що можуть бути різні точки зору на одну ситуацію і для мирного врегулювання конфлікту   існує суд.

Радісні і усміхнені обличчя дітей засвідчили, що захід пройшов вдало, а кожен з учасників отримав  свою частку  позитиву від взаємного спілкування.

Щира подяка Асоціації розвитку суддівського самоврядування,  Раді суддів України та Програмі USAID Ukraine – USAID  за наданий інструментарій та методику  проведення «Уроку справедливості» .

Прес-служба суду