flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський районний суд Закарпатської області приймав гостей

30 березня 2018, 17:44

Міжгірський районний суд Закарпатської області приймав гостей

 

30 березня  2018 року до Міжгірського районного суд Закарпатської області  завітали вчителі правознавства загальноосвітніх закладів району, а пізніше – і учні  Колочавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Обидві зустрічі були раніше сплановані і проходили в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!».

В першій половині дня освітяни району мали змогу спостерігати реальне судове засідання під головуванням судді Гайдура А.Ю., в якому проходив розгляд справи про адміністративне правопорушення.

Педагоги  змогли на власні очі побачити особливості  судового процесу.

Після закінчення судового розгляду  відбулася інформаційна зустріч з суддею-спікером Міжгірського райсуду на тему: «Основи правової освіти учнівської молоді в період судової реформи». В ході бесіди Кривка Володимир Павлович ознайомив присутніх  зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судової влади в період реформування, повідомив і роз’яснив основні новели законодавства, прийнятого на його реалізацію, а також  наголосив на необхідності доведення саме актуальної інформації до учнівської молоді.

Суддя-спікер Кривка В.П. скористав можливість і привітав учасницю Всеукраїнської олімпіади з правознавства, яка представляла Закарпатську область на фінальному (IV) етапі, ученицю 10-Б класу Міжгірської ЗОШ №1  Буцко Ангеліну Ярославівну, якій вручив подарунки і побажав успіхів в майбутньому.

Наступними гостями суду стали учні Колочавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

 

Програма цієї зустрічі включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, перегляду пізнавальних фільмів, екскурсію приміщеннями суду  та бесіду з суддею-спікером Кривкою Володимиром Павловичем.

По завершенню   зустрічі суддя Кривка Володимир Павлович побажав учням успіхів в навчанні, а також  наголосив, , що якщо в ході проведеної зустрічі у них виникло бажання працювати в суді -  в майбутньому обирати професію юриста.

Важливо, що  в результаті проведених  заходів  поставленої раніше мети було досягнуто, а всі учасники заходів залишали суд зі словами вдячності.

 

Прес-служба суду