flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До початку роботи окружного суду Міжгірський районний суд Закарпатської області продовжує працювати

03 січня 2018, 10:28

До початку роботи окружного суду 

Міжгірський районний суд Закарпатської області продовжує працювати

 

29 грудня 2017 року Президент України підписав укази, якими передбачено ліквідацію та реорганізацію судів першої та апеляційної інстанцій.

Указом Президента України від 29 грудня 2017 року №451/2017  «Про реорганізацію місцевих загальних судів» утворено Міжгірський окружний суд  - у Міжгірському та Воловецькому районах Закарпатської області із місцезнаходженням у селищах міського типу Міжгір’я та Воловець Закарпатської шляхом реорганізації (злиття) Міжгірського та Воловецького районного суду Закарпатської області.

http://www.president.gov.ua/documents/4512017-23386

Таким чином, Міжгірський районний суд Закарпатської області буде реорганізовано, однак приміщення суду, але вже окружного залишиться  і там будуть працювати судді.

Відповідно до п.3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» районні, міжрайонні, районні у містах, міські, міськрайонні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Тому, хоча зазначений указ  і підписаний, але це не означає що суди призупинять свою роботу. Вони припинять працювати лише з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

 

Прес-служба суду