flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський районний суд Закарпатської області відкрив свої двері для учнів Голятинської ЗОШ І-ІІІ ст.

08 грудня 2017, 16:47

Міжгірський районний суд Закарпатської області

відкрив свої двері для учнів Голятинської  ЗОШ І-ІІІ ст.

 

7 грудня 2017 року Міжгірський районний суд Закарпатської області  відкрив свої двері для учнів Голятинської  ЗОШ І-ІІІ. Даний захід було проведено в рамках Всеукраїнського тижня права.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності суду.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, перегляду пізнавальних фільмів, екскурсію приміщеннями суду  та бесіду з головою суду Гайдуром Антоном Юрійовичом .

Біля самого входу з вітальним словом до учнів  звернулися керівник апарату суду Людмила Іваницька та заступник керівника апарату Віталія Когут і провели їх до залу судових засідань, в якому слухаються кримінальні справи.

На зустріч до учнів вийшов голова суду Гайдур Антон Юрійович, який одразу продемонстрував символи судової влади, в яких судді зобов’язані вести судовий процес: мантію та нагрудний знак. Окрім цього Антон Юрійович розказав учням про деякі особливості судових процесів, поняття нарадчої кімнати, можливості відеконференцзв’язку, види судових рішень, правила поведінки під час судового процесу і т.д.

 

 

Після ознайомчої розповіді голова суду запросив всіх до свого кабінету, який є другим робочим місцем для судді, де він готується до розгляду судових справ.

 

Саме тут учні мали змогу отримати відповіді на всі поставлені запитання, які їх найбільше турбували. Змістовні і цікаві запитання приємно вразили працівників суду і вказали на те, що підростає молоде покоління, яке прагне до знань, вміє аналізувати і переймається роботою судової системи як сьогодні,  так і в майбутньому.

Учнів цікавили внутрішні переживання судді при прийнятті рішень, вплив посади на особисте життя, кількість розглянутих справ, ставлення до реформ судової системи, бачення шляхів покращення її роботи та багато інших.

Окрім інформативних доповідей, цікавим для перегляду став  фільм «Історія прав людини», з якого всі довідалися про історію появи та прийняття Загальної декларації прав людини.

 

 

Екскурсія приміщенням суду по маршруту «Рух справи в суді»  допомогла учням отримати уявлення про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду, реєстрацію справ та їх автоматичний розподіл засобами комп’ютерної програми «Д-3».

Насамкінець  працівники та гості суду  обмінялися враженнями та словами вдячності щодо проведеної зустрічі.

 

Важливо, що  в результаті проведеного заходу поставленої мети було досягнуто.

 

 

Прес-служба суду