flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Попередній судовий розгляд справи, яка становить інтерес громадян Міжгірського району, відбувся в режимі відеоконференції

01 грудня 2017, 15:00

Попередній судовий  розгляд справи, яка  становить інтерес громадян

Міжгірського району, відбувся в режимі відеоконференції

 

        Попереднє судове засідання в адміністративній справі № 302/916/17 за позовом  голови правління ГО «Народний контроль Закарпаття» Щубера Федора Дмитровича про визнання протиправними діянь Міжгірської районної ради Закарпатської області та  зобов’язання вчинити певні дії відбулося в режимі відеоконференції.

        До початку розгляду представник відповідача заявив відвід головуючому  судді Гайдуру А.Ю. Одним  із мотивів відводу було те, що нещодавно, після відвідування активістами установ та організацій Міжгірського району,  позивач розмістив на своїй сторінці в Facebook позитивні відгуки щодо діяльності суду. Дана публікація розцінена відповідачами, як своєрідне «загравання» з судом, а тому може вплинути на упередженість судді. 

         Після виходу з нарадчої кімнати, суд проголосив ухвалу, якою  відмовив в задоволенні клопотання про відвід оскільки вважає, що публікація позивача стосовно діяльності суду має оціночний характер, не містить жодних документальних підтверджень і будь-яких суджень щодо судді Гайдура А.Ю., а тому позиція відповідача щодо відводу є надуманою і такою що не відповідає дійсності.  Судовий розгляд призначено на  10:30 год. 12.12.2017 р знову в режимі відеоконференції.

         Нагадаємо, що позов по вищезазначеній справі надійшов до суду  27 жовтня поточного року. Відповідно до наданих матеріалів, причиною виникнення спору стало неотримання позивачем відповіді на запитувану інформацію, а саме:  копії документів про утворення Міжгірської районної ради, інформаційної довідки про результати діяльності Міжгірської районної ради за 2016 рік та перше півріччя 2017 року, відомостей, які зазначені у декларації про майно, витрати і зобов’язання фінансового характеру голови Міжгірської районної ради п. Щур В.М. за 2016 рік, інформації про штатний розпис Міжгірської районної ради та копії розпорядження Міжгірської районної ради про здійснення особистого прийому громадян.

      Рішення суду по даній справі можна знайти в ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/Review/  за №302/916/17  .

Прес-служба суду