flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено суворий вирок зухвалому хулігану

28 листопада 2017, 10:49

Оголошено суворий вирок зухвалому хулігану

       Вироком Міжгірського районного суду Закарпатської області  від 24 листопада 2017 року (суддя Кривка В.П.)  хулігану призначено покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 КК України .

       Кримінальне правопорушення мало місце 29.07.2017 року, біля 16 години в с. Новоселиця Міжгірського району Закарпатської області. Відповідно до обставин справи,  двоє молодиків, в присутності сторонніх осіб, умисно, безпричинно, грубо порушуючи громадський порядок та виражаючи явну неповагу до суспільства пристали до відпочиваючого на подвір’ї кафе  громадянина і почали бити останнього. Згідно з висновком судового експерта, внаслідок множинних ударів потерпілому було нанесено тілесні  ушкодження у вигляді: синців на обличчі, крововиливу біля лівого ока, синців в області вуха, множинних синців по всьому тілу.

        Обвинувачений заперечив вину в пред'явленому обвинуваченні з мотивів, що не наносив ударів потерпілому, а тільки з'ясовував причину неповернення грошового боргу потерпілим у сумі 200 грн чотирьохрічної давності під час споживання спиртного в кафе, яке належить батькові обвинуваченого в сусідньому селі.

        В ході судового розгляду ця позиція обвинуваченого була повністю спростована доказами. Зокрема, очевидці події, свідки прямо вказали на обвинуваченого, який особисто бив кулаками рук і ногами по обличчю і тілу потерпілого. Дії хуліганів, по суті, були припинені на вимогу працівників і відвідувачів кафе-магазину. Від побоїв потерпілий знепритомнів, потребував швидкої медичної допомоги і лікував тілесні ушкодження в райлікарні.

       Суд не встановив у справі обтяжуючих чи пом'якшуючих покарання обставин, однак не погодився з пропозицією сторони обвинувачення про призначення умовного покарання винуватцю злочину і  призначив мінімальне покарання за вчинений злочин з відбуттям такого реально, з огляду на обставини справи.

       Нагадуємо, що санкція ч.2 статті 296 КК України передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

       Ознайомитись з повним тестом  вироку суду можна в ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ за номером справи №302/822/17.

Прес-служба суду