flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тепер питання боргу перед громадою с. Синевирська-Поляна в розмірі майже 170 тисяч гривень буде вирішувати апеляційний суд

15 травня 2017, 11:31

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду),email:inbox@mg.zk.court.gov.ua

 

                                                                                                    Контакт: Віталія Когут 0978223254

 

Тепер питання боргу перед  громадою с. Синевирська-Поляна 

в розмірі майже 170 тисяч гривень буде вирішувати апеляційний суд

 

              11.05.2017 року на адресу суду  надійшла апеляційна скарга  громадянина С. про  перегляд  заочного рішення Міжгірського районного суду Закарпатської області від 21.02.2017 р. в справі за позовом Хустської місцевої прокуратури Закарпатської області про стягнення з нього в користь  Синевирсько-Полянської сільської ради заборгованості за оренду земельної ділянки.

Це вже друга спроба громадянина оскаржити вказане рішення суду. Раніше він звертався до Міжгірського районного суду Закарпатської області з заявою про перегляд заочного рішення, проте, як вже повідомлялося,  31.03.2017 року, розглянувши справу за заявою про перегляд, суд не встановив підстав для  скасування заочного рішення. При цьому громадянину було роз’яснено, що після цього заочне рішення може бути оскаржено в Апеляційний суд Закарпатської області.

Нагадаємо, що суд (суддя Кривка В.П.) заочним  рішенням присудив  стягнення з громадянина С.  заборгованості по сплаті орендної плати за користування земельною ділянкою, розташованою в урочищі «Красний» в с. Синевирська Поляна Міжгірського району Закарпатської області.

 В ході розгляду було встановлено, що у 2013 році між громадянином та Синевирсько-Полянською сільською радою було укладено договір оренди земельної ділянки загальною площею 0,38 га. Проте, орендар, який є мешканцем Рівненської області, починаючи з 2014 року, безпідставно перестав вносити орендну плату за користування наданою йому ділянкою, що спричинило ненадходження значної суми коштів до місцевого бюджету.  Суд задоволив позовну вимогу прокуратури, яка діяла в інтересах Синевирсько-Полянської сільської ради, в повному обсязі і присудив до стягнення з громадянина С. заборгованості у розмірі 169062 грн.94 коп.

Текст рішення розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень - http://reyestr.court.gov.ua/Review/64943169.

 

 

 

Прес-служба суду