flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, – чотири з половиною роки позбавлення волі

06 квітня 2017, 15:56

 За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, – чотири з половиною роки позбавлення волі

 

03.04.2017 р. Міжгірським районним судом (головуючий Кривка В.П.) розглянуто з ухваленням обвинувального вироку кримінальне провадження №302/904/16-к відносно жителя с. Син.Поляна Міжгірського району громадянина К.

Суд визнав гр. К. винуватим  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   ст.286 ч.2 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого), і призначив покарання чотири роки шість місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами усіх видів на три роки.

Нагадаємо, санкція цієї  статті кримінального злочину передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Судом   установлено, що  03.08.2016 р.  приблизно о 00 год. 30 хв., гр. К., перебуваючи в стані  алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія відповідної категорії та права керування  транспортним засобом, керуючи мотоциклом марки «VIPER», рухаючись по вул. Центральна с.Синевирська Поляна, Міжгірський район, у напрямку с.Синевир, Міжгірського району, із швидкістю приблизно 50 км/год., не забезпечив безпеку дорожнього руху, порушив вимоги ПДР України, не врахував дорожньої обстановки, в результаті чого не впорався із керуванням транспортного засобу скоїв наїзд на  пішоходів К., 1998 р.н., та Я., 1998 р.н., які йшли краєм проїзної частини дороги у напрямку с.Синевир, Міжгірського району.

           В результаті даної ДТП пішохід К. помер на місці пригоди, інший пішохід тілесних ушкоджень не отримав.

Обране покарання    суд  умотивував  наявністю обтяжуючої і пом’якшуючої    покарання   обставини, наявністю позитивних відомостей про особу обвинуваченого, наявністю непоправних наслідків злочину. Суд узяв також до уваги порушення Правил дорожнього руху потерпілими.   

Вироком  суду    стягнуто в користь потерпілих (батьків загиблого пішохода),   30 905 грн. матеріальної шкоди та 200 000 моральної  шкоди. 

Вирок  суду  не  набрав законної  сили  і   на  нього   може   бути    подано   апеляційну  скаргу.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №302/904/16-к.

 

Прес – служба  суду