flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірська селищна рада оскаржила рішення суду, яким було повернуто земельні ділянки Міноборони

17 лютого 2017, 16:51

 

Міжгірська селищна рада оскаржила рішення суду,

яким було  повернуто земельні ділянки Міноборони 

13 лютого 2017 року Міжгірська селищна рада  оскаржила рішення Міжгірського районного суду Закарпатської області  від 26 січня 2017 року, яким було  задоволено позов заступника військового прокурора Ужгородського гарнізону в інтересах держави про визнання недійсними рішень Міжгірської селищної ради Закарпатської області від 9 березня 2010 року № 15 та повернення Міністерству оборони України восьми земельних ділянок у смт. Міжгір’я Міжгірського району Закарпатської області загальною площею 2,9964 га

Справу направлено для перегляду до Апеляційного суду Закарпатської області.

Нагадаємо, що відповідно до матеріалів справи, 29 листопада 2016 року в інтересах держави до суду звернувся заступник військового прокурора Ужгородського гарнізону із позовом про  визнання нечинним  рішення Міжгірської селищної ради від 9 березня 2010 року № 15 про передачу у приватну власність земельних ділянок і скасування виданих на підставі цього рішення державних актів на право власності на земельні ділянки та зобов’язання звільнити незаконно передані у власність земельні ділянки.

Позови було мотивовано тим, що Міжгірська селищна рада, в порушення наданих їй законодавством повноважень, передала безоплатно у приватну власність громадянам с. Гукливе Воловецького району  земельні ділянки, які знаходяться в смт.Міжгір’я по вул. Незалежності, і які, згідно Державного акта на право постійного користування, належать ДП МО України «Військова туристична база «Міжгір’я».

Відповідач – Міжгірська селищна рада, будучи належним чином повідомлена про час і місце розгляду справи, в судове засідання жодного разу не з’явилася, просила справу розглядати за їх відсутності, проти задоволення позову заперечувала. Відсутніми при розгляді справи  були також особи, яким  вищезазначені  земельні ділянки були надані у власність.

Вислухавши пояснення представників позивача, перевіривши матеріали справи, суд дійшов висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та доведеними належними  і допустимими доказами, у зв’язку з чим підлягають  до повного  задоволення. Дії  Міжгірської селищної ради, яка не будучи  ні власником, ні  належним землекористувачем, з перевищенням наданих їй повноважень розпорядилася  земельною ділянкою належного  землекористувача – Міністерства оборони України  в особі КЕВ м. Мукачево, а саме своїм рішенням № 15 від 09 березня 2010 року передала  громадянам у приватну власність  частину земельних ділянок, визнано  незаконними.

З повним текстом рішення Міжгірського райсуду можна ознайомитись в ЄДРСР за посилання  http://reyestr.court.gov.ua/Review/64479719.

 

Прес-служба суду