flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За порушення Правил дорожнього руху, що спричинило смерть - 3 роки в’язниці

03 лютого 2017, 16:59

 За порушення Правил дорожнього руху,

що спричинило смерть - 3 роки в’язниці

 

Міжгірським районним судом Закарпатської області  (суддя Кривка В.П.) 30.01.2017року закінчено розгляд кримінального провадження по обвинуваченню С. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.286 ч.2 КК України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщовони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження”.

Відповідно до вироку С. визнано винуватим у вчиненні даного кримінального правопорушення і призначено покарання у виді позбавлення волі на три роки з позбавленням права керувати транспортними засобами усіх видів на строк два роки і обрано запобіжний захід тримання під вартою, до набрання вироком законної сили, у залі суду.

Суд встановив, 04.10.2016 р. біля 20 год. С., керуючи ввіреним йому технічно-справним транспортним засобом, а саме легковим автомобілем марки "Volkswagen",  в с. Синевир, у нічний час допустив наїзд на пішохода, який в результаті отриманих тілесних ушкоджень помер.

Зі слів обвинуваченого, відчувши, як права частина автомобіля   зачепила пішохода, він пригальмував, а побачивши, що зустрічний автомобіль зупинився, сильно злякався і поїхав у напрямку смт. Міжгір'я, сховав автомобіль і через два дні з'явився в поліцію, одержавши по телефону від знайомого інформацію, що збита ним особа померла.

Обираючи покарання,  суд зважив , що обставин, які б обтяжували покарання немає, натомість повне визнання  вини, щире розкаяння, з'явлення із зізнанням, сприяння розкриттю злочину - обставина, яка пом'якшує покарання обвинуваченого.

Також судом взято до уваги особу винуватого, який раніше не судився, не вчиняв правопорушень, характеризується з місця проживання позитивно, не одружений, утриманців не має, а також  те, що порушення Правил дорожнього руху пішоходом також частково сприяло вчиненню ДТП.

В підсумку, відомості про особу обвинуваченого, обставини справи, його поведінка відразу ж після вчинення злочину, наслідки злочину переконали суд у тому, що С. заслуговує на покарання у виді реального позбавлення волі.

Викладені мотиви, обставини та обґрунтування дали суду підстави призначити йому покарання у виді позбавлення волі на мінімальний строк, передбачений ст. 286 ч.2 КК України — 3 роки, при максимальному — 8 років.

З повним текстом вироку можна ознайомитись в ЄДРСР за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/64389514.

 

Прес-служба суду