flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харків’янину присуджено 13600 грн штрафу за чергову спробу незаконного перетину кордону

04 липня 2024, 15:50

 03 липня 2024 року Міжгірський районний суд Закарпатської області    визнав винуватим ) жителя міста Харків у вчиненні адміністративного правопорушення  передбаченого частиною 2 статті  204-1 КУпАП (спроба незаконного перетинання державного кордону України поза пунктом пропуску через державний кордон України)  і оштрафував його на 13600 грн.

 

Відповідно до матеріалів справи, 09.06.2024   прикордонним нарядом «контрольний пост»  в межах селища Міжгір’я Хустського району Закарпатської, який є контрольований відповідно до Постанови КМУ від 3 серпня 1998 року № 1199 «Про контрольовані прикордонні райони» , було  виявлено  спробу перетину кордону України  громадянином  Б. в групі з громадянами Є. та Р. 

 

Раніше Б. вже притягався до адміністративної відповідальності за вчинення аналогічних правопорушень,  тобто протягом року два рази робив незаконну спробу перетину кордону України  у складі групи осіб.

 

Зокрема, такі дії мали місце :

 

- 21.11.2023 о 21 год. 30 хв. поза пунктом пропуску «Верхні Слобідка» (Україна) в напрямку пункту пропуску «Фрунзівка» (Молдова) за 1500 метрів від лінії державного кордону у складі групи осіб з п’яти чоловік у пішому порядку;

 

- 16.06.2024 біля 12 год 30 хв. на відстані 600 метрів від лінії державного кордону, в межах прикордонної смуги (територія Тячівського прикордонного контрольованого району Закарпатської області) був виявлений та затриманий прикордонним нарядом за спробу незаконного перетину державного кордону України до Румунії у складі групи.

 

Б. на розгляд справи не з’явився, будучи належно повідомленим про це на наданий ним засіб мобільного зв’язку під час складання протоколу шляхом смс-інформування.

 

З огляду на зазначене стягнення у виді адміністративного арешту суд вважає недоцільним застосовувати, бо виконання такого може бути утруднено.

 

Не встановивши обставин, які б пом’якшували відповідальність Б. обставиною, яка обтяжує його відповідальність, суд визнав  вчинення  правопорушення неодноразово в умовах воєнного стану (п.5 ч.1 ст. 35 КУпАП), а тому найбільш доцільним визначив  стягнення штрафу у максимальному розмірі.

 

           Повний текст рішення розміщено у Єдиному державному реєстрі судових рішень за №№302/877/24.  Постанова суду не набрала законної сили.

 

 

 

Пресслужба суду