flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт щодо кур’єра наркотиків на Закарпаття

09 серпня 2023, 14:06

 

До суду надійшов обвинувальний акт щодо 28-річного жителя м. Івано-Франківськ,  який 13 червня 2023 року  їхав «під кайфом» до м. Мукачева з наповненим наркотичними речовинами рюкзаком, які відповідно до висновку експерта, містять заборонений  для обігу амфітамін,  а саме: Альфа-PVP (солі), LSD та Екстазі (MDMA).

Вага наркотичних речовин у перерахунку на амфітамін основу складає 126,066 грам, що відповідає особливо великим розмірам і був затриманий поліцейськими під час огляду пасажирів при в’їзді на територію Закарпаття на блокпосту Торунського перевалу. 

 

За скоєне Ф. висунуто обвинувачення у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу, за кваліфікуючими ознаками – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту,  вчинене із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти  до восьми  років.

Як повідомлялось раніше, з моменту затримання і на час досудового розслідування Ф. утримувався під вартою відповідно до ухвали слідчого судді  від 15 червня 2025 року.

Термін утримання спливав 11 серпня 2023 року, але 08.08.2023 року слідчий суддя задоволив клопотання прокурора про продовження цього строку до 06 жовтня 2023 року та відмовив у задоволенні клопотання  підозрюваного та його захисника про зміну раніше визначеного розміру застави (214720  гривень).

Варто зауважити, що Личаківським районному суді м. Львова перебуває на розгляді справа щодо обвинувачення Ф. за частиною  2 статті 307 Кримінального кодексу України.

 

Пресслужба суду