flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який ввозив наркотики на Закарпаття взято під варту

16 червня 2023, 14:35

Слідчий суддя задоволив клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою 28-річному жителю м. Івано-Франківськ, який 13 червня 2023 року, був затриманий поліцейськими під час огляду пасажирів при в’їзді на територію Закарпаття на блокпосту Торунського перевалу. 

Пасажир «під кайфом» їхав до м. Мукачева з наповненим наркотичними речовинами рюкзаком, які відповідно до висновку експерта, містять заборонений  для обігу амфітамін,  а саме: Альфа-PVP (солі), LSD та Екстазі (MDMA). Вага наркотичних речовин у перерахунку на амфітамін основу складає 126,066 грам, що відповідає особливо великим розмірам.

За скоєне Ф. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 309 Кримінального кодексу, за кваліфікуючими ознаками – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту,  вчинене із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти  до восьми  років.

Доводи сторін кримінального провадження, поведінка, покази і позиція підозрюваного, а також факт розгляду справи щодо нього  Личаківським районним судом м. Львова за частиною  2 статті 307 Кримінального кодексу України та невиконання процесуальних обов’язків під час розгляду вказаного кримінального провадження, переконали суд в необхідності застосування  найбільш суворого запобіжного заходу.

Ф. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 13.06.2023  по 11.08.2023 року.

Слідчий суддя передбачив також можливість внесення застави в розмірі      214720  гривень.

У разі її сплати, Ф. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема, таких: - прибувати до слідчого, прокурора, суду за першим викликом; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну; не відлучатися з населеного пункту та місця проживання, де він проживає та перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

 

Пресслужба суду