flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадія-рецидивіста взято під варту

10 травня 2023, 10:13

 

Слідчий суддя задоволив клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою 32-річному уродженцю селища Вишково Хустського району, який 07 травня 2023 року, виламавши дверний замок, проник до магазину «Господар» в селищі Міжгір’я і викрав промислових товарів на суму 6920 гривень.

Показово, що Т. тільки  29.03.2023 року звільнився  з Катеринівської виправної колонії № 46 після  відбуття  покарання, призначеного  Хустським районним судом Закарпатської області за  вчинення крадіжок.

За скоєне в селищі Міжгір’я Т. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу, за кваліфікуючими ознаками – таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникненням в чуже приміщення вчинене в умовах воєнного стану.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти  до восьми  років.

Доводи сторін кримінального провадження, поведінка, покази і позиція підозрюваного до та під час судового розгляду, вчинення злочину під час особливого періоду в Україні та невдовзі  після звільнення з виправної колонії, переконали суд в необхідності застосування щодо нього найбільш суворого запобіжного заходу.

Г. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 09.05.2023  по 07.07.2023 року.

 

Слідчий суддя передбачив також можливість внесення застави в розмірі 80520 гривень.

У разі її сплати, Г. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема, таких: прибувати до слідчого, прокурора, суду із встановленою періодичністю; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання, та /або місця роботи; носити електронний засіб контролю.

 

Пресслужба суду