flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За п’яне керування неповнолітній понесе відповідальність як дорослий

06 березня 2023, 17:02

01 березня 2023 року суд визнав винуватим у вчиненні  кількох адмінправопорушень, а саме:

 - керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (стаття 130 ч.1);

 -керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом (126 ч.2);

  - керування транспортним засобом особою, яка не має реєстраційного документа на транспортний засіб, який не зареєстрований у встановленому порядку  всервісному центрі МВС (стаття 126 ч.1);

  - порушення правил користування шоломами  (стаття 121 ч.5 ) КУпАП 17-ти річного Ш., який є учнем Новоселицької ЗЗСО І-ІІІ і  наклав 17000 гривень штрафу.

 

Відповідно до матеріалів справи, 19.01.2023 біля 22 години неповнолітній Ш. в селі Майдан Хустського району Закарпатської області керував незареєстрованим в установленому порядку мотоциклом, без шолома, не маючи прав на керування та за відсутності реєстраційних документів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

 

Суд дослідив доданий до матеріалів справи відеозапис події та обставин. На відео  видно, що Ш. був зупинений працівниками поліції під час керування мотоциклом без шолома,  на їх вимогу не пред’явив ні документ  про право керування транспортними засобами, ні документ на мотоцикл. Ш. також зізнався поліцейським, що вживав алкогольне пиво, що згодом було підтверджено лікарем після огляду Ш.  на стан алкогольного сп’яніння в КНП ЛПУ «Міжгірська районна лікарня». Застосований для огляду  прилад «Драгер», зафіксував в підлітка 0,90‰  алкоголю при першому використанні і 0,78‰  - при повторному.

 

Всі вищезазначені дії є  порушеннями  Правил дорожнього руху України.

 

Мама неповнолітнього, як законний представник, визнала повністю обставини правопорушень, які вчинив син  і запевнила суд, що він  має можливість сплатити визначений суддею штраф.

 

Постанова суду не набрала законної сили (ознайомитись з повним текстом  можна в ЄДРСР за номером 302/152/23).

 

Пресслужба