flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного в побитті до смерті товариша по чарці

06 лютого 2023, 12:09

 

Слідчий суддя задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жителю  селища Міжгір’я, який нещодавно був засуджений  судом за хуліганство до 17000 грн штрафу.  

Відповідно до матеріалів справи,  01 лютого 2023 року близько 23 години Б., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побив свого знайомого Л. до смерті на власному подвір’ї. 

Згідно версії підозрюваного,  між ним і товаришем по чарці раптово виникла сварка , під час якої Б. вдарив Л. кулаком в голову і груди, внаслідок чого останній впав на бетонні східці, вдарився головою і втратив свідомість.  Надалі Б. затягнув Л. до середини будинку і намагався  привести його в свідомість, роблячи непрямий масаж серця.

У результаті протиправних дій Б. потерпілому було завдано значні тілесні ушкодження, що спричинили його смерть в ніч з 01 на 02 лютого.

 За скоєне, Б. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7  до 10  років.

Доводи сторін кримінального провадження, поведінка, покази і позиція підозрюваного Б. до та під час судового розгляду, його неодноразові злочинні дії, за які він притягався до різного роду покарань, а саме: завдання тяжких тілесних ушкоджень в 2011 році, завдання легких тілесних ушкоджень в 2015 році та хуліганські дії в 2022 році, переконали суд в необхідності застосування щодо Б. найбільш суворого запобіжного заходу- тримання під вартою без права внесення застави.

Б. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів,  по 02.04.2022 року включно. 

 

Пресслужба суду