flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому в смерті малолітньої дівчинки продовжено термін тримання під вартою

04 листопада 2022, 17:07

04 листопада 2022 року  суд задоволив  клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою  на час судового розгляду   22-річного мешканця  села Колочава, який 11 вересня поточного  року, перебуваючи  за кермом «Mercedes Vito»  в стані алкогольного сп’яніння,  в селі Синевир скоїв наїзд на дитину та поїхав з місця події.

 Від отриманих травм 13-річна дівчинка померла на місці ДТП. 

 

Дії водія кваліфіковано за частиною 3 статті  286-1 та частиною 1 статті 135 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння,  що спричинило смерть потерпілої  та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані, хоча був зобов'язаний піклуватися про неї і мав змогу надати допомогу, адже сам поставив потерпілу в небезпечний для життя стан.

 

Обвинувальний акт надійшов до суду 31 жовтня 2022 року.

Термін запобіжного заходу у виді тримання під вартою, обраний під час досудового розслідування, закінчувався 11 листопада 2022 року.    

 

Оцінивши зміст клопотання, дослідивши додані до нього докази і матеріали, доводи сторін кримінального провадження, покази і позицію обвинуваченого, суддя дійшла висновку в необхідності продовження строку  тримання його під вартою до 02 січня 2023 року.

Судовий розгляд призначено на 14 годину 00 хвилин 14 листопада 2022 року.

Згідно обвинувачень, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

 

 

Пресслужба суду