flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 жовтня 2022 р. вхід до підсистеми відеоконференцзв'язку буде можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду

26 вересня 2022, 15:25

З 1 жовтня 2022 року змінюється процедура входу (авторизації) до підсистеми відеоконференцзв'язку. Вхід до підсистеми буде можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду. https://vkz.court.gov.ua/.

З метою недопущення зриву запланованого судового засідання, просимо потурбуватись про завчасну реєстрацію в Електронному суді.

Для входу через ЕС необхідно авторизуватися в ЕС за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Перевірити, щоб в профілі користувача ЕС було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в ЕС. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС – «Відеозв’язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Такий підхід дозволить залучити більшу кількість користувачів до використання електронних судових сервісів та дозволить економити бюджетні кошти шляхом надсилання процесуальних документів судами до електронних кабінетів користувачів, що зареєстровані в ЕС.

⏳ Нагадуємо, що  Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС) набрало чинності ще 5 жовтні 2021 року.

Положення передбачає функціонування перших трьох підсистем ЄСІТС – «Електронний суд», «Електронний кабінет» та системи відеоконференцзв’язку.

Адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки повинні зареєструвати свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку/

Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Проте, за існуючих проблем з фінансування судової влади, реєстрація   Електронного кабінету Електронного суду, забезпечить ефективний розгляд справи, дасть можливість учасникам не тільки вчасно дізнаватись про судові рішення, етапи розгляду справи, але й ознайомлюватись наявними у справі електронними з документами .

Нагадуємо, що реєстрація в Електронному кабінеті Електронного суду здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Пресслужба  суду