flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менше місяця на волі - і знову за грати

19 квітня 2022, 11:52

18 квітня 2022 року  слідчий суддя задоволив  клопотання про тримання під вартою  на час досудового розслідування крадія, який тільки 18 березня поточного року був звільнений з місць позбавлення волі.

 Б. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу, тобто крадіжки, вчиненої  в умовах воєнного стану.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми  років.

Б. неодноразово вчиняв крадіжки раніше, зокрема за викрадення 182 метрів електропроводки з приміщення Міжгірської СЗОШ № 2 ім. Волошина був засуджений до 3 років 9 місяців позбавлення волі. На цей раз злочинець спокусився на велосипед малолітнього мешканця Міжгір’я, що був залишений біля стадіону.  

Оцінивши зміст клопотання, дослідивши додані до нього докази і матеріали, доводи сторін кримінального провадження, покази і позицію підозрюваного Б. під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов висновку в необхідності тримання його під вартою.

Б. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 16.04.2022  по 14.06.2022 року включно.

 

Слідчий суддя передбачив також можливість внесення застави в розмірі 49620 гривень. У разі її сплати, Б. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема таких: прибувати до слідчого, прокурора, суду із встановленою періодичністю; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання, та /або місця роботи; носити електронний засіб контролю.

 

Пресслужба суду