flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного наркозлочинця взято під варту

14 квітня 2022, 11:52

12 квітня 2022 року  слідчий суддя задоволив  клопотання про тримання під вартою  на час досудового розслідування 18-річного мешканця селища Міжгір’я К., який 06 січня  та 10 квітня 2022 року неподалік Міжгірської ЗОШ №1 незаконно збував  за грошові кошти канабіс - наркотичний засіб, обіг якого заборонений.

К. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України, тобто  незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від шести до десяти років.

Оцінивши зміст клопотання, дослідивши додані до нього докази і матеріали, доводи сторін кримінального провадження, покази і позицію підозрюваного К. під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов висновку в необхідності тримання такого під вартою.

Зокрема суд відхилив доводи сторони захисту щодо можливості перебування підозрюваного під домашнім арештом, оскільки К., незважаючи на спортивну травму ноги, придбавав і здійснював реалізацію наркотичних засобів прямо з дому, а тому  ризики продовження здійснення ним злочинної діяльності  та ризик впливу на свідків під домашнім арештом залишатимуться.

Також, на переконання суду, жоден інший більш м’який запобіжний захід не забезпечить належно кримінальне провадження на зазначеній стадії досудового розслідування, коли ще залишається необхідність допиту осіб, яким К. реалізовував наркотичні засоби, та перевірка його показів щодо джерела отримання наркотичних засобів.

К. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 10.04.2022  по 08.06.2022 року включно.

Слідчий суддя передбачив також можливість внесення застави в розмірі 74430 гривень. У разі її сплати, К. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема таких: прибувати до слідчого, прокурора, суду із встановленою періодичністю; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання, та /або місця роботи; носити електронний засіб контролю.