flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який спокусився на церковне майно, взято під варту

17 січня 2022, 09:43

13 січня 2022 року  слідчий суддя задоволив  клопотання про тримання під вартою 37- річного мешканця Херсонської області Б., який 10 січня 2022 року в селі Колочава-Мерешор проник до церкви та викрав 2475 гривень, 24 свічки та 2 рушники. Проте зникнути з викраденим з місця злочину завадили священник та  прихожани, які  виявили та спіймали крадія.

Б. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення,  кваліфікованого за  частиною 2 статті 15 частиною 3 статті 185 КК України «Замах на вчинення крадіжки».

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Відомо, що раніше підозрюваний вже вчиняв крадіжки, зокрема і транспортних засобів,  за скоєння яких до нього були застосовані примусові заходи медичного характеру.

Б. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів. Слідчий суддя передбачив для нього також можливість внесення застави в розмірі 49620 гривень. У разі її сплати, підозрюваного Б. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема таких: прибувати до слідчого, прокурора, суду із встановленою періодичністю; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання, та /або місця роботи; носити електронний засіб контролю.

 

Додатково інформуємо, що тримання під вартою є найбільш  суворим
запобіжним  заходом,  у  зв'язку  з  чим  він  обирається  лише за
наявності підстав вважати, що інші (менш суворі) заходи такі як:  особисте зобов'язання,  особиста порука, застава, домашній арешт можуть  не  забезпечити
виконання підозрюваним процесуальних обов'язків і його належної поведінки.

Взяття під варту на стадіях дізнання  і  досудового  слідства застосовується лише у випадку,  коли особа  підозрюється або  обвинувачується  у  вчиненні  злочину,  за  який законом  передбачено  покарання у виді позбавлення волі й коли є достатні підстави вважати,   що  ця особа  може  ухилитися  від  слідства   й   суду   або   виконання процесуальних рішень, перешкоджати встановленню істини у справі чи
продовжувати злочинну діяльність.

 

Пресслужба суду