flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З найбільшим навантаженням в області працює Міжгірський суддя

05 листопада 2021, 10:24

 

З вересня минулого року правосуддя в Міжгірському райсуді здійснює один суддя при штатній чисельності три.

 

За підсумками 9-ти місяців 2021 року встановлено, що на розгляд до суду надійшло 1186 справ і матеріалів, і це в 1,6 разів більше, ніж в розрахунку на 1 суддю  в цілому по Закарпатській області.

 

Для розгляду такої кількості справ, відповідно до встановлених Радою суддів України нормативів, необхідно було витратити 3216 годин, що відповідає обсягу робочого часу для трьох суддів.

Разом з цим ефективність розгляду судових справ у січні-вересні склала 90,9%, і говорить про те, що,  незважаючи на надмірне навантаження суддя разом з командою працівників апарату суду доклав максимум зусиль для забезпечення права громадян на належний судовий розгляд.

Проте, як відомо, людські можливості не є безмежними, а тому  в липні 2021 року голова суду, з  метою врегулювання навантаження та забезпечення належних умов доступу до правосуддя звернувся до начальника ТУ ДСА України щодо вирішення питання про відрядження (як тимчасового переведення) до Міжгірського райсуду  судді з іншого суду.

Вища рада правосуддя рішеннями від 5 серпня 2021 року № 1803/0/15-21 та від 12 серпня 2021 року № 1824/0/15-21 оголосила про початок процедури відрядження 1 судді  до Міжгірського районного суду Закарпатської області.

Десятиденний строк подання документів закінчився 16 серпня 2021 року. Протягом зазначеного строку жоден суддя не надав згоди на відрядження до суду і цей строк був продовжений, але результат  так і не змінився.

07 жовтня  поточного року  голова суду знову подав  звернення  щодо вирішення питання про відрядження до Міжгірського райсуду одного судді строком на один рік, що дало б змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови доступу до правосуддя.

Тож будемо сподіватись, що після оголошення процедури відрядження з’являться судді, які нададуть згоду для відрядження до Міжгірського райсуду, і в результаті громадяни отримають ще більш якісні судові послуги. 

Пресслужба суду