flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До посадовця, який підозрюється в отриманні хабара, застосовано ряд заходів забезпечення кримінального провадження

22 січня 2019, 16:34

До посадовця, який підозрюється в отриманні хабара,

застосовано ряд  заходів забезпечення кримінального провадження

 

Починаючи з 16 січня 2019 року слідчим суддею Міжгірського районного суду Закарпатської області було розглянуто п’ять клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження  щодо працівника центру зайнятості, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. 

Зокрема, при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу  у виді тримання  під вартою, слідчий суддя  дійшов висновку, що  ні прокурор, ні слідчий не довели належними доказами, що є обставини, які свідчать  про ризик   переховування підозрюваного від  слідчого  та/або суду, а тому застосував до нього альтернативний, більш м’який,  запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб з використанням електронного засобу контролю та покладенням відповідних обов’язків.

Окрім цього, слідчим суддею частково задоволено клопотання слідчого і накладено арешт на вилучене під час обшуку службових кабінетів майно та грошові кошти в сумах: 6000грн (одержані посадовцем в якості неправомірної вигоди) та 16000грн (особистих коштів підозрюваного).

 

Нагадаємо, що 16.01.2019року посадовцю  повідомлено про підозру у вчиненні  кримінального правопорушення,  яке полягало в отриманні  неправомірної вигоди  в сумі 6000 гривень за сприяння особі М. в оформленні та отриманні державної компенсації у вигляді грошової допомоги по безробіттю  і кваліфікується  за ознаками ст. 368 ч.3 КК України.   Санкція статті передбачає покарання у виді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба суду