flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Туриста, підозрюваного у вчиненні серії крадіжок в Міжгірському районі, взято під варту

11 вересня 2018, 15:16

Туриста, підозрюваного у вчиненні серії крадіжок  в Міжгірському районі,

взято під варту

 

Слідчий суддя Міжгірського райсуду задовольнив клопотання слідчих про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у вчиненні крадіжок на території району.

Ним виявився мешканець Луганської області, місце реєстрації якого знаходиться на неконтрольованій Україною території,  постійного місця проживання не має і до затримання мешкав як турист в палатці в лісі біля села Пилипець.

В період з 30.08.2018 року по 06.09.2018 року тимчасовий мешканець району, відповідно до матеріалів досудового розслідування, злочинним шляхом заволодів майном кількох власників, а саме:

- паропланом, двома велосипедними шоломами, двома сидіннями для парашуту та запасного парашуту, селфі-палкою та літаючим приладом в загальній вартості біля 60 тис. грн.;

- велосипедом марки «Кепандейл трейл-5» на суму біля 24000 гривень;

- грошовими коштами в сумі 2140 гривень, ноутбуком марки «АСER», чоловічою безрукавкою та   травматичним пістолетом марки  «ПМ» 7.62 мм вартістю  біля 20000 гривень;

- грошовими коштами в сумі 10000 гривень;

- грошовими коштами в сумі 1000 гривень,  3 мобільними телефони та ліхтариком загальною вартістю 6000 гривень;

-велосипедом марки BERGAMONT STRAITLINE, який за оцінкою потерпілого становить  біля 16 тисяч гривень.

Оцінивши зміст клопотання, дослідивши додані до нього докази і матеріали, доводи сторін кримінального провадження, покази і позицію підозрюваного під час судового розгляду, слідчий суддя дійшов висновку  щодо наявності ризиків, передбачених ст. 177 ч.1 пункти 1,5 КПК України, а саме : реальних можливостей переховатися від органів досудового розслідування та суду, а також продовжити вчиняти злочини у вигляді крадіжок, з огляду на відсутність засобів для прожиття, і  недостатності застосування більш м'яких запобіжних заходів, ніж взяття під варту. Висновок суду ґрунтувався також на принципах, встановлених у рішенні Європейського суду з прав людини у справі Феррарі-Браво проти Італії.

Разом з тим, суддя вважав за необхідне визначити обов’язково розмір застави, достатньої для забезпечення підозрюваним обов’язків, передбачених КПК України,  в сумі 40000 (сорок тисяч) грн.

 

 

Прес-служба  Міжгірського районного суду