flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хлопця, якого підозрюють у збуті наркотиків на Міжгірщині, взято під варту

29 березня 2024, 08:08

Слідчим суддею задоволено клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою 23-річному П. жителю селища,  який 10 лютого 2024 року купив і збув за 1000 гривень 0,7384 грам наркотичної речовини (смоли канабісу), а згодом повторив незаконні дії, збувши наркотичну речовину за 1300 гривень.

За скоєне П. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене повторно.  Покарання за цей злочин може становити  від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд переконався у необхідності застосування до підозрюваного найсуворішого запобіжного заходу на підставі різних факторів, серед яких доводи сторін кримінального провадження, поведінка підозрюваного, його показання, а також наявність предметів та засобів для куріння наркотичних речовин, виявлених під час обшуку за місцем проживання підозрюваного, що свідчать про потенційне продовження ним злочинної діяльності у сфері незаконного обігу наркотиків.

Підозрюваного триматимуть під вартою на час досудового розслідування, максимально до 60 днів, з 23.03.2024 по 21.05.2024. Крім того, слідчий суддя передбачив можливість внесення застави у розмірі 151400 гривень. У разі внесення застави, підозрюваного буде звільнено з-під варти з покладенням на нього судом певних обов'язків, зокрема, прибувати за викликом до органів слідства та не відлучатися з населеного пункту або місця проживання без дозволу, носити електронний засіб контролю, утримуватися від спілкування з свідками, пройти курс лікування від наркотичної залежності.

 

Тримання під вартою вважається винятковим запобіжним заходом і застосовується лише у разі, якщо інші, менш суворі запобіжні заходи не можуть запобігти таким ризикам, як ухилення від слідства або суду, фальсифікація доказів, вплив на осіб, які беруть участь у справі, перешкоджання провадженню, вчинення нових злочинів або продовження підозрюваним злочинної діяльності. Крім того, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, запобіжний захід може бути застосований до особи, яка не має судимостей, лише у випадку, якщо за вчинення злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад п'ять років.

 

Прес-служба суду