flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОЯВ ПОВАГИ ДО ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ЗАСВІДЧЕНО СУДОВИМ РІШЕННЯМ

22 березня 2024, 15:55

22 березня 2024 року Міжгірський райсуд ухвалив рішення, яким задоволив заяву страхової компанії, ґрунтовану на прояві великої поваги до захисників України, і залишив без розгляду позов про стягнення, в порядку регресу, майже 100 тисяч гривень страхового відшкодування з військового.

 

Відповідно до матеріалів справи, 19.04.2021 р. в місті Києві по вул. Богатирській сталася дорожньо-транспортна пригода  за участю транспортного засобу марки “Renault” під керуванням Б. та транспортного засобу марки “Ford”. Обидва автомобілі зазнали механічних пошкоджень, а їхні  власники - матеріальних збитків. В судовому порядку Б. було визнано винним у вчиненні правопорушень, передбачених статтями  124 та  122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Після ДТП страхова компанія досягла згоди з потерпілою стороною про страхове відшкодування в розмірі 90 000 грн, яке було виплачено 09 вересня  2021 року. Згодом страховик скористався своїм правом подати регресний позов до водія, який був винуватцем ДТП і самовільно залишив місце події.

15 березня 2024 року ТДВ "СГ "Оберіг" подало позовну заяву про стягнення з Б. страхового відшкодування на загальну суму 99 722,40 грн, що включає страхову виплату, витрати на правову допомогу в розмірі 7 300,00 грн та судовий збір у розмірі 2 422,40 грн. Провадження у справі розпочато 18 березня 2024 року, призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Дізнавшись про позов проти нього, Б. повідомив ТДВ "СГ "Оберіг", що у відповідь на повномасштабне вторгнення росії в Україну він добровільно вступив до лав Збройних Сил для захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. На жаль, під час проходження військової служби він отримав поранення і наразі перебуває на лікуванні.

 

Керівництвом страхової компанії, з огляду на таку свідому громадянську позицію відповідача Б., яка проявляється в активних діях спрямованих на захист Батьківщини, було прийнято рішення про відкликання  вищезазначеної позовної заяви.

 

УКРАЇНЦІ, МИ-КРУТІ! УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ!

 

Пресслужба суду