flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основні результати роботи суду в листопаді 2023 року

04 грудня 2023, 16:50

У листопаді 2023 року Міжгірський районний суд Закарпатської області продемонстрував похвальну роботу за різними ключовими показниками, що свідчить про прагнення суду до ефективності та інновацій.

Огляд справ: Протягом листопада до суду надійшло 144 справи та матеріали на розгляд, що на 26,2% менше порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Ефективність роботи суду: Правосуддя здійснювали 3 судді з вражаючим показником ефективності 97,9%.

Розподіл справ: З 398 справ і матеріалів, що перебували на розгляді, 141 було успішно завершено. Серед них

40 кримінальних проваджень

40 цивільних справ

61 справа про адміністративні правопорушення.

Судові засідання: У листопаді відбулося 173 судові засідання, що дещо менше, ніж у минулому році (180). Зокрема, 21 судове засідання було проведено за допомогою системи відеоконференцзв’язку "EasyСon" онлайн , що свідчить про адаптацію суду до сучасних технологій.

Електронні послуги: Суд помітно збільшив використання електронних послуг: 387 судових повісток було надіслано в електронному вигляді, що значно більше, ніж у минулому році (230 повісток). Використання Viber (240) та SMS (147) для комунікації учасників процесу сприяло економії коштів на поштові витрати.

Рішення та документообіг: 246 судових рішень було ухвалено та внесено до ЄДРСР у листопаді 2023 року. Канцелярія зареєструвала 603 вхідні документи, з яких 100 було надіслано електронною поштою, а 45 - через сервіс «Електронний суд». Використання зазначеного сервісу з жовтня поточного року отримало позитивну тенденцією, адже дає можливість економити час і гроші та  отримати  судові  послуги без відвідування суду.

Розвиток послуги  «Електронний суд»:  Ухвалення Закону № 3200-IX відіграло вирішальну роль у розширенні використання сервісу "Електронний суд", зобов’язавши окремих учасників, зокрема адвокатів, нотаріусів, виконавців та інших юридичних осіб, реєструвати електронні кабінети для участі в судових процесах.

Заходи безпеки: 796 осіб відвідали суд у листопаді 2023 року, при цьому охорона суду виявила 5 заборонених предметів під час входу. Дотримуючись встановлених обмежень, 4 особам, які не є учасниками судового процесу, було відмовлено у вході до приміщення суду.

Заключна примітка:

Працюючи в умовах воєнного стану, Міжгірський районний суд залишається відданим справі забезпечення правосуддя в Україні.

Все буде УКРАЇНА!

Пресслужба суду