flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злодії, які обікрали пенсіонерів в селі Запереділля, опиняться за гратами

17 червня 2022, 16:04

07 червня  2022 року   суд визнав винуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу  України (крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у інше сховище), і засудив до позбавлення волі реально двох чоловіків.

 

Відповідно до обставин справи, 18 грудня 2021 року біля 04 години ранку Ю., за попередньою змовою з Р., проникли до підвалу будинку пенсіонера в селі Запереділля і викрали 16 банок тушонки, 12 кг сала свиного, 50 літрів домашнього вина, чим завдали Ч. шкоди більш ніж на 7 тисяч гривень.

 

Обвинувачені не повернули нічого потерпілому, так як все спожили, а свої дії пояснили впливом алкоголю.

 

На цей злочин Ю. наважився  через 6 днів після вироку суду, яким був засуджений за крадіжки, які вчиняв  з іншим «товаришем по чарці» на 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно з іспитовим строком 3 роки. 

 

Обвинувачені характеризуються як такі, що схильні до вживання алкоголю, не працюють.

Антисоціальна  поведінка чоловіків переконали суд в необхідності їх покарання  за вчиненення злочину, який законом віднесено до тяжких,  і позбавити волі реально.

 

Вироком суд позбавив Ю. волі на 4 роки і 6 місяців, а Р. – на 3 роки, а також   присудив стягнення з них 7534,80 гривні майнової шкоди.

 

Вирок суду не набрав законної сили.

 

Пресслужба