flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав стати на військовий облік занадто «войовничих» чоловіків

25 травня 2022, 17:03

 

Суд зобов’язав стати на військовий облік

занадто «войовничих» чоловіків  

 

24 травня  2022 року   суд визнав винуватими у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 296  Кримінального кодексу  України (хуліганство), і засудив до позбавлення волі умовно двох чоловіків, зобов’язавши  їх додатково ще й стати на військовий облік.

Відповідно до обставин справи, ввечері 26 серпня 2021 року біля магазину АБС-24 в селі Ізки   громадяни К., Б, та Л. ображали нецензурною лайкою, погрожували та  жорстоко побили  до двох жителів сусіднього села Річка. 

Кримінальне провадження щодо Л. закрито судом, у зв’язку зі смертю обвинуваченого, ще до судового розляду справи, а обвинувачені К. та Б. повністю визнали свою вину та щиро розкаялись у вчиненному в суді.

При обранні виду і міри покарання, суд взяв до уваги позитивну характеристику з місця проживання обвинувачених, а також окремі особливості їх життя. Зокрема те, що  К. проживає з малолітнім братом, так як їх батьки померли,  не має постійного місця праці,  заробляє сезонними тимчасовими роботами за місцем проживання, а  Б. одружений та має на утриманні малолітню дитину.

Визначаючи індивідуальне покарання для кожного, суд ініціатору бійки К., який першим розпочав нанесення тілесних ушкоджень і був більш активним у своїх діях, призначив  один рік і шість місяців позбавлення волі умовно, а співвиконавцю Б. – це ж саме покарання, але  тільки на  один рік.

Для належного здійснення контролю за обвинуваченими під час відбування покарання з випробуванням,  суд поклав на них додаткові обов’язки, серед яких і обов’язок стати на військовий облік у територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки.

 

Вирок суду не набрав законної сили.

 

Пресслужба