flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вовки – небажані сусіди ...?

23 липня 2018, 16:07

                                   

ПРЕС-СЛУЖБА МІЖГІРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Телефон:  (03146) 2-30-71 (керівник апарату  суду), email:inbox@mg.zk.court.gov.ua



 23.07.2018

 Контакт: Віталія Когут 0978223254

Прес-анонс

 

Вовки – небажані сусіди ...?

 

17  липня 2018 року на розгляд до Міжгірського райсуду надійшов адміністративний протокол щодо порушенням громадянином Тюх Ю.М. правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах (ст.88-1 КУпАП),  складений  Державною екологічною інспекцією за  скаргами  мешканців  с. Син Поляна Міжгірського району.

Свою боротьбу жителі села розпочали ще з травня поточного року, поданням заяв і скарг до органів місцевого самоврядування, урядової гарячої лінії  та поліції, зі змісту яких випливало, що побудований  серед житлових будинків вольєр для вовків створює багато незручностей для сусідів: від неприємного запаху до виття вовків вдень і вночі.

 Перший етап протистояння завершився 15 червня 2018 року судовим розглядом. Суддя, розглянувши матеріали справи  про вчинення адміністративного правопорушення громадянином Тюх Ю. М., що було зафіксовано в протоколі поліції і полягало у порушенні правил утримання диких тварин у неволі,  обмежився усним зауваженням щодо останнього, адже в судовому засіданні Тюх Ю.М. визнав свою вину, розкаювався у вчиненому і обіцяв у подальшому не вчиняти подібного. Прикметно, що вказане рішення ніхто не оскаржив і воно набрало законної сили. 

До якого рішення прийде суд на цей раз поки невідомо, адже справу призначено до розгляду на 8 годину 30 хвилин 10 серпня 2018 року.

За подібне порушення Кодексом передбачене стягнення  у виді штрафу  від 51 до 850грн  з конфіскацією тварин або без такої.  

Отож,  чи будуть  вовки  визнані  небажаними  сусідами  залежить  від  остаточного  вердикту суду…

 

 

Прес-служба суду