flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

А Н А Л І З організації роботи суду з розгляду звернень громадян , що надійшли за І півріччя 2022 року

23 червня 2022, 15:26

         За І півріччя 2022  року до Міжгірського районного суду Закарпатської області надійшло 4 (чотири) письмові звернення громадян. З них :

- 2 скарги, в яких порушувалося питання про надання інформації щодо кримінальних проваджень, в яких заявнику відмовлено в задоволенні скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого під час досудового розслідування;

- 2 заяви, з яких: 1 -  про надіслання копії рішення суду; 1- щодо неможливості отримати суму боргу в банківській установі.

       Громадянам надано відповіді з дотриманням строків, передбачених Законом України «Про звернення громадян».

       За результатами розгляду 2 звернення громадян розглянуто, а 2 – залишено без розгляду.

       Скаржнику, який надіслав дві скарги з одного і  того ж питання, роз’яснено, що у разі незгоди особи з прийнятим за його  скаргою рішенням вона має право оскаржити його в порядку та строки, передбачені КПК України. Щодо отримання переліку кримінальних проваджень, в яких заявнику відмовлено в задоволенні скарги, повідомлено, що проведення моніторингу судових справ чи судових рішень за окремим учасником процесу чинним законодавством не передбачено і таку інформацію  може бути надано в разі посилання на конкретний номер справи і винесені судові рішення. 1 скарга не підлягала розгляду, як така, що надійшла від одного і того ж громадянина з одного і того ж питання, на яке йому надсилалася відповідь.

         Щодо заяв, то 1 стосувалась питань, які вирішуються в судовому порядку, заявнику роз’яснено, що для правильного оформлення вимог, викладених у заяві йому необхідно скористатися допомогою адвоката чи звернутися за безоплатною правовою допомогою в Бюро правової допомоги. 1  заява не розглядалася, оскільки зміст такої був  незрозумілий.

          За вказаний період громадяни із заявами на особистий прийом до керівництва суду не звертались.

           Недоліків в організації роботи із зверненнями громадян протягом звітного періоду не виявлено.