flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Несвоєчасно подав декларацію – відповідай

07 вересня 2017, 15:24

Несвоєчасно подав декларацію – відповідай

Днями Міжгірський районний суд притягнув до відповідальності за несвоєчасне подання декларації двох майстрів лісу, громадянина Г. та громадянина Т., застосувавши до них по 850 грн. штрафу.

За матеріалами справи гр. Т., обіймаючи посаду старшого майстра лісу, будучи суб'єктом відповідальності за правопорушення, пов'язані з корупцією, як посадова особа уповноважена на виконання функцій держави в порушення вимог ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» несвоєчасно (28.07.2017), без поважних причин опублікував на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію за 2016 рік.

За аналогічних обставин вчинив правопорушення і громадянин Г, який будучи майстом лісу, свою декларацію опублікував 27.07.2017.

Нагадаємо,  що особи, зазначені у пункті 1підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.  

Несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба суду