flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжгірський районний суд Закарпатської області відкрив свої двері для учнів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

10 жовтня 2017, 15:50

Міжгірський районний суд Закарпатської області

відкрив свої двері для учнів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1

 

9 жовтня  2017 року Міжгірський районний суд Закарпатської області  відкрив свої двері для учнів 10 класів Міжгірської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності зі специфікою, особливостями і змістом діяльності судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством.

З вітальним словом до учнів  звернулися керівник апарату суду Людмила Іваницька та заступник керівника апарату Віталія Когут.  

До початку проведення заходу, учні мали можливість заповнити анкети, узагальнені  результати яких визначили змістовне наповнення зустрічі, а також ознайомились з основними правилами, яких слід дотримуватися, перебуваючи в суді, дізналися про наслідки їх порушення. Вказана підготовча робота позитивно вплинула на досягнення поставленої мети.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, перегляду пізнавальних фільмів, екскурсію приміщеннями суду  та бесіду з суддею-спікером Кривкою Володимиром Павловичем.

 

Після інформативних доповідей та перегляду фільму «Історія прав людини», заступник керівника апарату суду Когут В.І. провела учасникам екскурсію приміщенням суду по маршруту «Рух справи в суді».

Ознайомлення з роботою суду  розпочалося з  канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду. Заступник керівника апарату суду Когут В.І. наглядно продемонструвала відвідувачам роботу комп’ютерної програми «Д-3» щодо автоматизованого розподілу справи.

 Наступним місцем, куди завітали учні, були приймальня судді Кривки В.П. та його робочий кабінет

Під час візиту учні довідались, що робочим місцем для судді є не тільки зал судових засідань, де проходять слухання, а й кабінет, де суддя опрацьовує матеріали, нормативно-правові акти та готується до розгляду справи.

По завершенню   зустрічі суддя Кривка Володимир Павлович побажав учням успіхів в навчанні, а також  наголосив, , що якщо в ході проведеної зустрічі у них виникло бажання працювати в суді -  в майбутньому обирати професію юриста.

Важливо, що  в результаті проведеного заходу поставленої мети було досягнуто.

 

Прес-служба суду