flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від статусу біженця – до статусу підозрюваного

28 червня 2022, 08:43

Слідчий суддя задоволив клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою жителю  Харкова, який нещодавно був засуджений  Мукачівським міськрайонним судом до 5 років позбавлення волі умовно з іспитовим терміном 2 роки.  

Відповідно до матеріалів справи,  24 червня 2022 року Г.  вкрав сумку з автомобіля, припаркованого на вулиці Шевченка в смт Міжгір’ї.  

До скоєння крадіжки Г. разом з співмешканкою ходили по установах селища ніби-то з метою отримання роз’яснень щодо надання їм статусу біженця, і навіть заходили з цього питання до суду.  

За скоєне Г. оголошено підозру у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу, тобто крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану.

Санкція  статті  передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти  до семи  років.

Доводи сторін кримінального провадження, поведінка, покази і позиція підозрюваного Г. до та під час судового розгляду, вчинення злочину під час особливого періоду в Україні та через 4 дні після засудження за аналогічний злочин, переконали суд в необхідності застосування щодо нього найбільш суворого запобіжного заходу.

Г. перебуватиме  під вартою на час досудового розслідування, але не більше 60 днів, починаючи з 24.06.2022  по 22.08.2022 року включно.

 

Слідчий суддя передбачив також можливість внесення застави в розмірі 198480 гривень.

 

У разі її сплати, Г. буде звільнено з-під варти за умови виконання покладених на нього судом обов’язків, зокрема таких: прибувати до слідчого, прокурора, суду із встановленою періодичністю; повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання, та /або місця роботи; носити електронний засіб контролю.

 

Пресслужба суду